luni, 6 aprilie 2015

Pulpe de iepure la cuptor


Noi, adica maica-mea am vrut sa spun, crestem iepuri. Nu de placere, ci de nevoie. Fie-mea e "iepuri addicted" si primul lucru pe care-l face cand vine de la gradi, e sa mearga sa vada "iepulasii ca sigul le-a fost dol de mine". Si nu-i plac aia mari ci doar "iepulasii mici si puposi". Ferit-a sfantu` sa n-avem iepuri mici ,ca scandalul e gata. Iar iepurii astia, nu raman mici mereu, asa ca , la ceva vreme trebuie sa "scapam" cumva de iepurii mari pentru a face loc celor mici. Si cum altfel, daca nu facandu-le cunostinta cu doamna cratita? Bineinteles, fara ai spune copilului ca ala din farfurie e iepure, ca...ti-ai dat foc la valiza. Ei bine, ultimul "iepule male" a ajuns la cuptor cu cateva ramuri de fenicul si-un ardei iute. Plus alte mirodenii. 


Ingrediente:

2 pulpe iepure ,
250 ml vin alb,
1 ceapa,
5-6 catei de usturoi,
1 ardei iute,
2 foi de dafin,
1 ling otet,
3 linguri sos soia,
sare,piper,
rozmarin, salvie, crengute de fenicul
ulei de masline.



Preparare:

Se prepara o marinata din: vin, otet, cateii de usturoi, ceapa, foile de dafin, salvie, rozmarin, sare, piper. 

Pulpele de iepure s ecresteaza putin si se pun in marinata pregatita.
Se acopera cu un capac si se dau la frigider cel putin 2 ore (ideal ar fi 8 ore)

Pregatim  o tava pe fundul careia asezam crengutele de fenicul. 

Scoatem carnea din marinata si o asezam in tava. Peste carne turnam uleiul si sosul de soia. 

Tocam ardeiul iute felii si-l presaram peste carne. 

La final turnam marinata, acoperim tava si dam la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.Cu 10 minute inainte de final scoatem folia/capacul si lasam pulpele sa se rumeneasca frumos. 



Aceasta reteta merge la parada, la provocarea " week-end cu spor "  editia de aprilie 2015, gazduita de Margareta, careia ii uram un calduros " LA MULTI ANI  doamna draga ! " pentru-ca da, o data cu Pastele e si ziua ei. 


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...