vineri, 2 iulie 2010

Ardei Umpluti

Ingrediente:
 6-8 ardei de marime mijlocie,
1/2 l suc rosii,
patrunjel,
o frunza de telina,
30 g faina,
2-3 oua,
untdelemn,
400 g carne de porc,
60-100 g orez, sare, piper,
100-200 ml smintina,
ceapa, marar,
Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa.
Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. 
Orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, se pune la pre-fiert in 200 ml apa (deja fierbinte) impreuna cu 1/2 lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si telina.  Dupa ce s-a calit (aproximativ 15-20 minute) se adauga in compozitie. Se adauga ouale (ca sa se lege compozitia) si..........

Se amesteca bine bine compozitia pana devine omogena. Se umplu ardeii care se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. 

 Se servesc ca atare, sau cu smintina, la masa.

Niciun comentariu: