Sarmale de post , cu bureti si frunze de varza

Ingrediente:
umplutura:
6 cepe medii,
3 morcovi,
1 cana orez,
500 gr opintici (ghebe) fierti,
2-3 fire marar verde,
2-3 fire patrunjel verde,
4-5 linguri pasta de tomate,
2-3 crengute cimbru verde /uscat,
sare,piper, ulei,
2-3 linguri faina alba
pentru invelit :
frunze de varza murata,
sare
Preparare:
Intai pregatim frunzele. Spalam varza bine si scoatem cotorul. Le clatim in 2-3 ape, pentru a indeparta excesuld e sare, de la murat.
Trecem la umplutura.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Opinticii fierti ii tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 5-6 linguri de ulei . Cand s-a incins dam focul la mic si punem ceapa si o calim vreo 5 minute (pana devine sticloasa), apoi punem si morcovul si le mai lasam 5 minute, dupa care punem buretii si le mai lasam putin pe foc, iar la urma punem pasta de tomate .
Orezul il spalam bine in 3-4 ape calde apoi il punem peste amestecul cu ceapa .Mai lasam la foc 2-3 minute.
Condimentam cu sare si piper. Adaugam v…
umplutura:
6 cepe medii,
3 morcovi,
1 cana orez,
500 gr opintici (ghebe) fierti,
2-3 fire marar verde,
2-3 fire patrunjel verde,
4-5 linguri pasta de tomate,
2-3 crengute cimbru verde /uscat,
sare,piper, ulei,
2-3 linguri faina alba
pentru invelit :
frunze de varza murata,
sare
Preparare:
Intai pregatim frunzele. Spalam varza bine si scoatem cotorul. Le clatim in 2-3 ape, pentru a indeparta excesuld e sare, de la murat.
Trecem la umplutura.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Opinticii fierti ii tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 5-6 linguri de ulei . Cand s-a incins dam focul la mic si punem ceapa si o calim vreo 5 minute (pana devine sticloasa), apoi punem si morcovul si le mai lasam 5 minute, dupa care punem buretii si le mai lasam putin pe foc, iar la urma punem pasta de tomate .
Orezul il spalam bine in 3-4 ape calde apoi il punem peste amestecul cu ceapa .Mai lasam la foc 2-3 minute.
Condimentam cu sare si piper. Adaugam v…