vineri, 27 noiembrie 2015

Decoratiuni din frunze


Va prezint o idee simpatica sa va tineti copilul ocupat  cateva ore sau chiar zile (in cazul nostru) . Aproape o saptamana am adunat zilnic frunze din gradina / parc . 
E o modalitate de a petrece in mod placut cateva clipe alaturi de copii, de a uita de grijile cotidiene .


Tot ce aveti nevoie: 
frunze, diverse modele si culori, 
foi de hartie, 
lipici









miercuri, 25 noiembrie 2015

Negresa cu gem si sirop de cafea


Luna asta pentru Provocarea "Week-end cu spor"  lansata de Stefania in decembrie 2013, acus face  2 anisori, am ales sa pregatesc o negresa. Reteta initiala o regasiti in sectiunea DULCIURI, pe blogul Cristinei. Eu, recunosc, am mai divagat pe ici-colo de la ea...
E usor de preparat, nu-ti trebuie multa scoala si nici nu-ti faci griji ca "nu creste" . Creste indiferent cat de neindemanatic esti in bucatarie. Parol !! De fiecare data cand fac negresa, la final ma intreb de ce oare n-o folosesc si pentru blaturile de tort, ca mereu am probleme ba nu cresc cum trebuie, ba se lasa intr-o parte...

Am si varianta de post, si cu crema de mascarpone dar de data asta , am incercat una "de dulce" , cu lapte, oua....

Sa revenim zic....

Ingrediente:

1 cana faina, 
1/2 cana zahar, 
1 cana lapte,
1/2 cana ulei, 
4 oua, 
1/2 praf de copt, 
4 linguri cacao neagra, 
200 gr gem (de gutui am avut eu), 

sirop:
100 ml cafea,
100 ml lapte,
100 gr zahar,
3 linguri cacao,
200 gr unt.



Preparare:

Intr-un vas , batem ouale, adaugam ingredientele umede (lapte, ulei) apoi cele uscate (zahar, faina, cacao). 
La final incorporam si gemul. 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30-35 minute. Putem face si testul scobitorii / al batului de chibrit: intepam prajitura si daca scobitoarea este curata, inseamna ca s-a copt.

O lasam la racit. 

Intre timp, pregatim siropul de cafea. 

Punem untul la topit, la foc mic. Incorporam laptele, cafeaua , zaharul si cacaoa .

Lasam la racit, apoi turnam siropul peste negresa. Lasam 2-3 ore, apoi feliem si servim.



joi, 19 noiembrie 2015

Pojorata, Pensiunea Stefan


Daca va doriti un week end la munte, linistit, ferit de aglomeratia orasului, dar care sa va ofere posibilitati de relaxare decente, fie iarna , fie vara, va recomand....


....Pensiunea Stefan, situata in Valea Putnei, la 500 metri de DN 17, E58 dintre localitatile Pojorata si Mestecanis, intr-o zona foarte linistita, in inima naturii, la poalele muntelui.


Pensiunea dispune de foisor pentru gratar, o piscina micuta si loc suficient pentru un bronz de munte (vara), si o pastravarie minunata de unde puteti achizitiona pastravi  proaspeti. 

Camerele sunt dispuse atat la parter cat si la etaj, curate, dotare cu televizor si baie proprie. 

Bucatarie utilata complet , de la chibrit pana la ultima oala.

Gazdele sunt persoane  vesele, primitoare si atente la nevoile turistilor. 

Daca vreti sa savurati un cas sau urda de la munte, le puteti spune gazdelor si se rezolva. 


Imprejurimile sunt absolut minunate, cu peisaje de vis. La aproximativ 500 m de pensiune, se afla un teren de fotbal (de munte), imprejmuit cu fragi din belsug si flori in toate culorile din care puteti face buchetele sau coronite.



Dupa ce plecati de la pensiune, puteti urca pe Rarau, la "Pietrele Doamnei".

Se zice prin partea locului, ţinutulul Câmpulungului Moldovenesc, că demult tare, pe vremea voievodului Petru Rareş, ar fi dat năvală turcii în Ţara de Sus. Domnitorul şi-a dus familia în munţii din această parte a Moldovei împreună cu bogăţiile ţării. Într-o peşteră s-ar fi adăpostit Doamna şi odoarele, însă peste gura peşterii s-au năruit nişte stânci uriaşe. Au fost ascunse astfel deopotrivă cele mai de preţ comori ale domnitorului: familia şi tezaurul, pierdute pentru totdeauna în inima muntelui. De la acea vreme, muntelui i s-a zis ,,Rarău’’ de la Rareş, iar stâncilor semeţe ,,Pietrele Doamnei’’

Peisajul este de vis.

Daca nu doriti sa mancati la restaurantul de la poalele Pietrelor, puteti poposi pe traseu. Sunt locuri special amenajate, cu banci si masa, pe colinele muntilor. 


Savurati din plin calatoriile pe meleagurile romanesti . Sunt  splendide !

vineri, 6 noiembrie 2015

Sandvis cu crema de branza cu spanac si hamsii marinate


Am inceput saptamana povestindu-va de noile sortimente de branzica tartinabila (spanac, natur, rosii) lansate de Hochland, deci cum altfel as putea incheia decat in acelasi fel?
Hochland Tartino vine intr-un ambalaj inovativ: un tub, cu forme creative: steluţă, trifoi şi spaghetti, ce modeleaza branza diferit in functie de fiecare sortiment.

Azi va servesc cu o savuroasa gustare cu branzica cu spanac si hamsii marinate.


Ingrediente:

2 felii pane, 
branzica Tartino cu spanac, 
hamsii marinate

Preparare:

Pe feliile de paine ((prajite, va recomand) intindem un strat de branzica cu spanac si asezam cate 1-2 hamsii marinate. 

Pentru marinarea hamsiilor am folosit ceapa verde  taiata rondele, morcov dat prin razatoare, ulei si putin otet. Am curatat hamsiile, le-am desarat prin spalare repetata in apa rece apoi le-am amestecat cu restul ingredintelor. Am lasat cateva ore la marinat si le-am servit. 


Postarea merge la Campania Hochland
 in cadrul careia am primit spre testare (gratuit) de la Buzzstore, noile sortimente de Tartino (spanac, rosii, natur). daca doriti sa participati si sa beneficiati de produsele oferite spre testarein cadrul campaniilor viitoare, nu ezitati sa va   INSCRIETI . E simplu. Un click (pe"inscrieti"), un profil completat si intrati in baza de date. In continuare veti primi informatii despre noile campanii si despre cum puteti fi participanti. 

miercuri, 4 noiembrie 2015

Aperitiv cu crema de branza si ardei copti


Cand ai la dispozitie o crema de branza tartinabila, delicioasa, nu poti sa nu te delectezi cu o gustare simpla, dar rafinata. 
La fel am facut si noi, Am profitat de noul sortiment Hochland Natur si am creat aperitive #buzztartino delicioase cu crema de branza si ardei copti. O nebunie, ce mai. 


Ingrediente:

2 felii paine neagra, 
1/2 ardei copt rosu, 
1/2 ardei copt galben, 
branza tartinabila Tartino


Preparare:

Pe feliile de paine intindem un strat generos de crema de branza . 

Deasura asezam rulouri de ardei copt. 

Pe langa culorile minunate ce va vor incanta ochii, va garantez ca combinatia branza + ardei copt este absolut dementiala. Musai sa o incercati macar o data !


Postarea merge la Campania Hochland
 in cadrul careia am primit spre testare (gratuit) de la Buzzstore, noile sortimente de Tartino (spanac, rosii, natur). daca doriti sa participati si sa beneficiati de produsele oferite spre testarein cadrul campaniilor viitoare, nu ezitati sa va   INSCRIETI . E simplu. Un click (pe"inscrieti"), un profil completat si intrati in baza de date. In continuare veti primi informatii despre noile campanii si despre cum puteti fi participanti. 

luni, 2 noiembrie 2015

Gustare mumie de Halloween


Si daca tot am adoptat Halloween-ul aproape 100%, iar Hochland - Bucuria gustului a lansat pe piata noua branzica tartinabila cu ingrediente naturale si tuburi cu forme diferite (trifoi, steluta, spaghete), va prezint o gustare in ton cu sarbatoarea americaneasca.


Ingrediente:

2 felii paine, 
4 feliute de ardei iute /masline , 
branzica Natur #buzztartino 


Preparare:

Prajim feliile de paine, apoi punem cu grija un strat de sos de rosii, apoi branzica natur spaghete . 

Din 2 rondele de masline /ardei iute facem ochii mumiei. Daca vreti ii puteti confectiona si o gura ciudata din frunze de patrunjel.

Si uite-asa obtinem rapid doua gustari mumii , ce vor face deliciul celor mici.


Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...