miercuri, 14 februarie 2018

Lipii cu ciuperci si sos de rosii la cuptor


Tot împingeam de colo-colo prin frigider, un pachet început de lipii de care nu se mai atingea nimeni. Şi cum, eu nu prea arunc mancare/ingrediente ci încerc să le folosesc cât mai eficient posibil, m-am hotărât să le pregătesc o umplutură delicioasă şi să le bag la cuptor.

Şi cum abia primisem bunătăţi de la prietenii mei de la SunFood Conserve, treaba a fost mult mai uşoară. Iar rezultatul ? Fabulos de gustos.


Ingrediente:

4 lipii,
1 borcan ciuperci feliate,
1 cutie rosii cuburi (sau 5-6 linguri bullion/sos de roşii)
o legătură mărar proaspăt,
1 ceapă,
2-3 căţei usturoi,

sare, piper


Preparare:

Scurgem ciupercile de apă.

Tăiem ceapa peştişori şi o călim cu o lingură de ulei.

Adăugăm ciupercile şi usturoiu zdrobit . Lăsăm câteva minute la foc mic apoi oprim focul. Adăugăm jumătate din conserva de rosii , mărarul tocat mărunt şi condimentăm după gust. Împărţim compoziţia în 4 părţi egale şi o distribuim (n-am găsit un termen specific din bucătărie) pe fiecare lipie.

Le rulăm şi le aşezăm în tavă.         
Peste lipii turnăm restul din conserva de roşii şi dăm tava la cuptorul încins în prealabil, pentru 30-35 minute.


Presărăm putin mărar pentru aspect şi servim. Sunt bune şi calde şi reci , a doua zi , la pachetelul de la muncă.



S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...