Briose cu urda si capsuni


Este sezonul lor, al capsunilor si ce omagiu mai gustos le putem aduce, daca nu acela de a le folosi în cele mai dulci si apetisante delicii? 
Anul asta, am avut capsuni cum n-am avut niciodata. Probabil si vremea preponderent ploioasa le-a ajutat. Insa, nu reuseam sa strang suficient de multe pentru a face dulceata, si nici nu reuseam sa le mancam pe toate așa că cele care rămâneau ajungeau mereu in prajituri. Așa s-a întamplat si acum. 


Ingrediente:

3 ouă, 
200 gr urda, 
3 linguri zahar, 
150 ml lapte,
100 gr unt / 5 linguri ulei, 
3 linguri făină,
1 plic praf de copt,
capsuni.


Preparare:


Capsunile le tăiem cubulete, sau felii daca sunt mai mici.

Într-un vas batem ouăle cu zaharul si untul /uleiul. 

Adaugăm urda și laptele și amestecăm.

Adaugăm făina si praful de copt. Omogenizam.

In formele de briose punem o lingura de compozitie apoi presaram un strat de căpsuni. Continuam cu inca o lingura de compozitie si inca un strat de capsuni. 

Dam formele la cuptorul încins în prealabil la 170 grade, pentru 35-40 minute. 

De la urda, briosele vor avea un aspect umed (nu vor fi pufoase si aerate) insa sunt delicioase.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Coniac de cafea (de casa)

Muschiulet de porc impletit