sâmbătă, 25 februarie 2012

Din categoria "mic dejun bio"

Buna dimineata,
E week end, deci va trebui sa-i pregatesc sotului din dotare (gurmand neintrecut, de altfel) micul dejun. Si cum la el ouale sunt nelipsite de la aceasta masa, m-am tot gandit cum si cu ce sa le mai combin, si iata ce a iesit:
 Pentru asta am folosit 1 ou de tara pe care l-am prajit alaturi de 3 carnaciori preparati la craciun din carnea gustoasa a lui Ghita, porcul nostru din acest an.
Iar in loc de paine am folosit 3 felii de mamaliga (ramasa de la cina de aseara) pe care le-am prajit(reincalzit) in uleiul in care am prajit carnaciorii, si astfel au capatat o aroma delicioasa.

Simplu si rapid.

PS: am precizat ca acest mic dejun e bio , adica cu ingrediente din curtea noastra, nimic cumparat / chimic. Asta nu inseamna ca e si 100% sanatos (tinand cont de faptul ca toate ingredientele sunt prajite in ulei) . Insa e un deliciu pentru care merita sa te sacrifici din cand in cand.

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...