Eram în cautare de idei de noi retete cu ciuperci. Si bune si dietetice şi uşor de preparat şi să poată fi luate la pachet, la birou. Si tot trecând peste supe crema de ciuperci, ciuperci pane, ciuperci la gratar, ciuperci umplute, tocanite şi alte alea pe care le gasiti pe blog la o simpla cautare dupa cuvantul cheie "ciuperci", am zarit o reţetă de pate de ciuperci pe care am adaptat-o după gustul nostru (cam aşa procedez cu toate reţetele)
Ingrediente:
500 gr ciuperci ,
1 ceapa,
2 căţei usturoi,
4 frunze busuioc,
sare, piper, ulei.
Preparare:
Curăţăm ciupercile şi le tăiem felii.
Tocam ceapa si usturoiul şi le punem la călit în 2 linguri de ulei. Avem grijă să nu se ardă, că devine amar usturoiul.
După aproximativ 1 minut adaugăm ciupercile şi le lăsăm la foc mic până devin moi (aproximativ 30 minute).
Luăm ciupercile de pe foc, adăugăm frunzele de busuioc şi le pasam cu blenderul. Adăugam sare şi piper după gust. Mai mixam de două-trei ori şi aia e.
Daca doriti un gust mai pronuntat de busuioc, puteti pune mai multe frunze. Pentru noi au fost suficiente cele 4. Au dat o nota discreta si parfumata.
Merge de minune cu pine prăjită, cu biscuit săraţi sau chiar şi cu ardei gras.
S-aveti pofta !