luni, 13 iulie 2020

Briose cu afine , coacaze si fulgi de ciocolata


Briosele sunt la fel de usor de facut ca si negresele. Si asta pentru-ca nu au nevoie de mare îndemanare. Este imposibil sa nu va reuseasca. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati ingredientele si sa le dati la copt . Si în plus, va puteti juca cu fel de fel de umpluturi (fructe, ciocolata s.a.)

Eu fac briose ori de cate ori in casa se vrea ceva dulce și nu am chef sau nu vreau sa stau cu emotii ca ”nu creste” sau ca trebuie indemanare . In plus sunt cochete si gata portionate.



Ingrediente (pt.18 briose) :

6 ouă, 
50 gr unt,
100 gr smantana, 
150 gr zahar, 
½ plic praf de copt, 
500 gr făină
fructe (afine, coacaze), 
50 gr fulgi ciocolată




Preparare:

Batem ouale cu un tel /mixer , împreună cu zaharul, smantana si untul topit, pana se omogenizeaza. 

Adaugam faina amestecata cu praful de copt. 

Formele de briose (eu folosesc forme din silicon care nu mai au nevoiede hartie speciala pt. briose și nici nu trebuie unse cu ulei) le umplem aproximativ trei sferturi cu aceasta compozitie. Deasupra punem fructele si fulgii de ciocolata. 

Dam formele la cuptorul incins in prealabil, la 180 gr, pentru 40 minute. 

Lasam putin sa se raceasca si pudram cu zahar.




S-aveti pofta !


Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...