Nu stiu daca exista o reteta mai simplă si mai rapidă de făcut. Si mai ales care sa-mi reusească intotdeauna. Nu stiu cum o fi pentru voi, dar pentru mine această negresă este variant salvatoare “de dulce” indifferent de situaţie. Si rapid de făcut intr o seara târzie, si in ţol festiv , şi de lene şi de orice. Dar ca sa nu ne plictisim de acelaşi gust, incerc sa ma joc cu ingedientele. Azi, de exemplu i-am adus nou, dulceaţa de porumbele care e un pic acrişoara cu nuca toccata grosier. Total opuse ca si gusturi, s-au imprietenit de minune in tava.
INGREDIENTE:
o cană faina grâu (cam 150-200 gr),
o cana ulei (100 ml),
1 praf sare,
o cană apa calduta,
2 lingurite praf de copt,
100 gr zahar,
1 lingura zahar pudra,
100 gr gem de porumbele,
50 g cacao,
150 g nuci maruntite grosier.
PREPARARE:
Într-un vas punem făina, cacaoa, zahărul, sarea şi praful de copt si amestecam.
Adăugăm uleiul şi apa şi amestecăm din nou.
Ungem cu ulei şi tapetam cu făină tava de copt şi turnăm aluatul. Presărăm nucile şi o dăm la cuptor pentru 45 de minute.
Lăsăm să se răcească, pudrăm cu zahăr şi apoi o tăiem.
S-aveti pofta !