Pentru blat:
200 gr unt
350 ml lapte
4 oua
200 gr faina
1 praf de sare
seminte de mac
Pentru umplutura:
1 lingura ulei masline
400 gr ciuperci din conserva
250 gr cascaval
sare, piper
1 legatura marar
Pentru topping:
100 gr cascaval ras
Preparare:
Topim untul intr-o tigaie mai mare, apoi incorporam faina.
Adaugam galbenusurile unul câte unul si amestecam pâna se omogenizeaza compozitia. Turnam apoi laptele caldut si amestecam usor.
La final adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt și presaram seminte de mac. Coacem rulada 35- 45 de minute in cuptorul preîncalzit la 180°C.
Cat timp aceasta se coace, calim ciupercile in ulei de masline timp de 2-3 minute. Adaugam mărarul tocat marunt si asezonam cu sare si piper.
Când blatul este copt, il scoatem si îl rasturnăm pe un prosop umezit.
Dezlipim usor hartia de copt si acoperim cu prosopul umed.
Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi punem ciupercile calde peste blat. Le acoperim cu un strat de cascaval ras.
Rulam usor cu ajutorul prosopului, presaram cascavalul ras pesntru topping si invelim rulada intr-o folie alimentara sau folie de staniol. O dam la rece pentru cateva ore, apoi o putem taia felii si servim.