La capitolul dulciuri, trebuie sa recunosc ca nu sunt asa iscusita ... dar incerc sa ma autoinstruiesc. Zilele astea am facut un chec cu caise,cu un gust proaspat, dulce-acrisor.
Ingrediente:
7-8 caise,
4 oua,
4 linguri ulei,
6 linguri faina,
3 linguri zahar,
1/2 plic praf de copt,
esenta migdale,
Separam galbenusurile de albusuri, dupa care le batem spuma tare impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu praful de copt, dupa care se adauga treptat, cate o lingura, peste spuma de albus, amestecand cu grija de jos in sus.
Adaugam in ploaie faina, si omogenizam cu aceleasi miscari circulare de jos in sus.
Galbenusurile se amesteca cu praful de copt, dupa care se adauga treptat, cate o lingura, peste spuma de albus, amestecand cu grija de jos in sus.
Adaugam in ploaie faina, si omogenizam cu aceleasi miscari circulare de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (tapetata cu binecunoscuta hartie de copt), adaugam fructele (date prin faina, pentru a nu se lasa la fundul tavii) sidam la cuptor pentru 45 minute (aproximativ).