N-am mai venit în fața voastră cam de multisor cu
o pâine proaspăt coaptă . Nu pentru-ca nu aș mai fi făcut, că am tot frământat
în ultima vreme (și pentru evenimente frumoase dar mai mult pentru clipe
tristeși/sau de comemorare a celor ce nu mai sunt printer noi ). Si mai toate
pâinile/colacii mei erau la fel cu cei pe care vi i-am mai aratat.
Acum însa, am pregătit o painiță mica, cu coajă
crocantă și miez moale. Decorată cu câteva floricele.
Ingrediente:
700 gr făină,
4 ouă prepeliță,
½ linguriță sare,
200 ml apă călduță,
5 gr
drojdie uscată,
100 ml ulei.
Preparare:
Am pus toate ingredientele în bolul mixerului
primit spre testare de la #buzzKenwood, am atașat paleta pentru aluaturi si l-am
pornit. L-am lasat să mixeze aproximativ 10 minute, am oprit și am acoperit
aluatul cu un prosop. L am lasat la dospit /crescut pentru 30 minute.
Am pudrat masa de lucru cu făina.
Am împărțit aluatul în două parti.
Dintr-o bucata am format o bilă mare pe care am
asezat o în tava (pe hartie de copt, unsa cu ulei si pudrata cu făină).
Din cea de-a doua bucată, am rupt mai multe bucați ,
pentru decorațiuni.
Eu am ales sa fac un snur impletit si cateva
floricele pe care le-am presarat cu seminte (in si susan), dar o puteti decora
după imaginatie si plac. La final ungem painea cu un albus de oufrecat cu putin
ulei.
Am dat pâinea la cuptor pentru 110 minute .