Am gasit aceasta reteta in paginile unei reviste cu specific de "bucatareala", si cum mai aveam cateva vinete prin casa, m-am hotarat sa o incerc si eu.
Ingrediente:2 vinete mari,
2 conserve de ton in ulei
2 rosii,
2 ardei capia,
1 ceapa,
2 linguri ulei,
200 gr cascaval
sare, piper
Preparare:
Se spala vinetele, se taie in jumatate, se aseaza in tava si se dau la cuptor pentru 20 minute.
Intre timp taiem ceapa, ardeii si rosiile cubulete si le calim in 2 linguri de ulei. Cand sunt coapte vinetele din cuptor, le scoatem miezul cu o lingura si cu multa atentie sa nu rupem coaja. Tocam miezul marunt si-l adaugam in tigaie la calit. Dupa 5 minute adaugam si conservele de ton (fara cutii bineinteles, numai continutul)
Cu aceasta compozitie umplem vinetele si mai dam la cuptor pentru 10 minute.Le scoatem dupa cele 10 minute, adaugam feliile de cascaval si mai lasam la copt inca 5 minute.
Se servesc calde. Pofta buna !!!
7 comentarii:
arata ff bine. si sunt sigura ca sunt si foarte gustoase!!!
mmmm arata foarte bune!
mai sunt vinete?
Interesanta combinatia!
alice.vinete mai sunt , dar ....crude :D. dar daca ti arati nasul in vizita IN SFARSIT, facem altele
Stefy...da, au fost bune, pana si la sot i au placut...si el adora vinetele doar salata
am facut vinete umplute cu rugu de carne dar cred ca si cu ton sunt delicioase.o zi faina!
Cat de bine arata!!!!!
Trimiteți un comentariu