Zilele acestea a trebuit sa-mi bat capul mai mult decât de obicei , sa gatesc de post dar în acelasi timp sa fie gustos si variat . Si trebuie sa recunosc că e destul de greu, pentru-că oricât as incerca, gandul îmi fuge invariabil la fasole, cartofi, orez si soia in loc de carne. Deh, vechile obiceiuri mor greu, cum se spune.
Pentru prânzul de azi însă am pregatit o delicioasa mancarica de ardei copti cu lapte de cocos. O alternativa la ardeii cu smantână.
Ingrediente:
500 gr ardei copti,
1 praz,
1 ceapa,
1 lingură faina grau,
2 foi dafin,
cimbru macinat,
100 ml suc de rosii / 1 lingura bulion,
200 gr lapte de cocos
sare, piper, ulei.
Preparare:
Curătăm prazul și îl tăiem rondele. Ceapa o tăiem marunt. Le undim într-o lingură de ulei.
Cand ceapa devine transparentă, adaugăm ardeii copti , sucul de roșii si apă cât sa le acopere.
Adaugam frunzele de dafin si cimbrul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 30 minute.
Cu 5 minute înainte de a opri focul, adaugam laptele de cocos amestecat cu lingura de făina.
La final presaram si putin patrunjel verde , tocat mărunt.
Noi am servit cu mamaliga si a fost absolut delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu