Luna aceasta e luna lor , a murelor si a multor altor fructe de padure. Eu am in curte, o tufa generoasa de mure . Si nu se coc toate o data, asa ca sunt nevoita sa le culeg pe rand si sa el valorific cumva.
Pun si la congelator, pentru iarna, pentru tarte sau sucuri de fructe (nu le folosesc foarte des insa la sucuri din cauza semintelor care raman...). Fac si murata și dulceata .
Azi insa am zis sa ne rasfatam cu o tarta . Cum cu ce? Cu mure , clar. Si desi eram pornita pe ceva mai fancy, mai complicat, din lipsa unor ingrediente , am revenit la clasica tarta cu mure . Cu care nu dau gres niciodată.
5 ouă,
1 lingurita esenta vanilie,
5 linguri zahar,
5 linguri ulei,
6/7 linguri faina de grau (daca mai este nevoie mai adaugam)
1 plic praf de copt,
250 gr mure
Preparare:Batem ouale spuma cu zaharul si esenta de vanilie.
Adaugam uleiul, făina si praful de copt si amestecam cu o spatula.
Pregatim o tava , punem hartie de copt si rastunam compozitia de tarta. Din loc in loc asezam murele , in linie, ca sa o putem taia .
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 175 gr, pentru 50 minute.
Lasam sa se racoreasca putin , pudram cu zahar si taiem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu