duminică, 22 martie 2015

Paine impletita din colacei



Ingrediente:

200 ml lapte,
un pliculet de drojdie uscata,
o lingurita sare,
500 gr faina,
50 ml ulei,
un ou pentru uns 




Mod de preparare:

Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el.

Intr-un vas  cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea si drojdia dizolvata-n lapte.

Framantam pana ce aluatul se dezlipeste vas.

Punem ulei pe maini, cate un pic si framantam bine pana aluatul devine nelipicios.

Acoperim aluatul cu un prosop si lasam la dospit cam  o ora, la loc ferit de curent.

Impartim aluatul in 8 bucati egale. Din fiecare bucata de aluat impletim cate un colacel mic.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si asezam colaceii. Intai asezam unul in mijloc iar in jurul lui ii punem pe ceilalti 7(sub forma unei flori). Mai lasam la crescut 20-30 minute.

Ungem colaceii cu oul batut, si dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute.


Aceasta postare mege la Provocarea Week-end cu spor  gazduita de Stefania, de pe al carei blog am ales o  paine margareta.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Mmmm ce frumos arata,esti artista in impletituri!

Monya spunea...

Lulu, multumesc. Mai am de lucrat la capitolul "tusa finala".

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumos arata, e ca o floare aurie!

Ramona Matache spunea...

Foarte frumoasa painica, imi place mult si culoarea :) Felicitari!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...