miercuri, 22 mai 2019

Budinca cu branza de vaci si ananas



Ingrediente :

600 gr brânză de vaci ,
100 gr ananas (proaspăt sau din conserva),
3 linguri gris ,
100 ml lapte,
4 linguri zahar,
2  oua,
3 linguri faina,
1 linguriță esenta de vanilie,
unt și pesmet pentru uns tava de copt



Preparare :

Amestecam laptele rece cu grisul si il lăsăm 10 minute deoparte,  pâna pregatim restul ingredientelor.

Într-un castron punem branza d de vaci, zaharul, ouale, faina, esenta de vanilie si mixam 2-3 minute pâna obtinem o pasta fina.

În compozitia obtinuta turnăm laptele cu grisul si mai mixam putin.

Încorporăm ananasul tăiat cubulete și amestecăm din nou, de data asta cu o spatula.

Turnam compozitia obtinuta într-o forma de copt rotunda (de 24 cm diametru), unsa cu unt si presarata bine cu pesmet.

Dăm tava la copt în cuptorul incins la 180°si o lăsăm la copt pentru circa 35-40 de minute pâna se rumeneste frumos.


Lăsăm să se răcorească putin, apoi o scoatem din tavă și o lăsăm la răcit. 




Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...