Când ajungi în gradina lui Vasile este imposibil să pleci de acolo cu mâna goală. Why? Pentru-că toate produsele
sunt 100% sănătoase , iar când te vezi înconjurat de atâtea bunătăți nu se
poate să nu vrei să mănânci o ceapă verde, o cireașă, o căpșună cu gust.
Ei bine, după ultima mea vizită
m-am ales, pe lângă multe alte bunătăți, cu o grămadă de zarzăre verzi și acrișoare. O parte le-am ronțăit
până acasă, iar o parte au ajuns compot. Din ala buuun, puțin acrișor.
Ingrediente:
zarzare verzi,
zahar,
apă, borcane.
optional puteți pune și frunze de mentă sau scortisoara sau vanilie
Preparare:
Spălăm zarzărele.
Intr-un vas facem un sirop din apă cu zahăr (eu am pus o lingura de zahăr la un borcan de 800 gr ) pe care il fierbem până dă în clocot. Oprim focul si lăsăm să se răcorească puțin.
Între timp spălăm borcanele și le sterilizăm.
În fiecare borcan punem o mână zdravănă de zarzăre (nu umplu niciodată borcanele cu fructe, pentru-ca de obicei se bea doar siropul și fructele rămân) și turnăm siropul.
Punem capacele și așezăm borcanele într-o oala cu apă cât să le acopere. Acoperim cu hârtie de copt, și lăsăm la fiert, la foc mic 20-30 minute. Stingem focul, acoperim cu un prosop gros și le lasam peste noapte să se răcească.
Le etichetăm și le depozităm în camară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu