miercuri, 6 noiembrie 2019

Tarta cu dovleac și branza


Am asociat mereu toamna cu dovleacul placintar. Si am cautat mereu retete noi cu dovleac în afară de clasica supă crema de dovleac și placinta (astea sunt deja rutina în bucataria noastra). Dacă anul trecut am încercat o delicioasa tarta cu dovleac copt, anul acesta am ales să combin dovleacul cu branza. Si a iesit o bunătate. Culmea, și cei mici au fost încantati.




Ingrediente:

500 gr pulpa dovleac, 
1 l lapte, 
scortisoara
500 gr branza
esenta vanilie,
3 linguri seminte mac, 
4 ouă,
2 linguri pesmet
150 gr zahar (daca vreti mai dulce puteți pune mai mult zahar)


Preparare:

Tăiem dovleacul cubulete și îl fierbem în lapte, apoi îl punem la scurs. 
Când se răcoreste, îl pasam/blenduim și adăugam scortisoara. Amestecam. 
Mixam două oua cu ½ din cantitatea de zahar și le turnam peste dovleacul pasat, omogenizand compozitia. 

Semintele de mac le lasam la hidratat în apă, cel putin jumatate de oră. 

Într-un vas mai mare mixam celelalte 2 ouă cu zaharul rămas , apoi adăugăm branza si semintele de mac (fara apa). Mixam din nou până se omogenizeaza compozitia. Adăugam esenta de vanilie si cele 2 linguri de pesmet si amestecam din nou. 

Punem fiecare compozitie într-un pos de cofetarie sau intr –o punga alimentara careia ii tăiem colțul. 

Luam o tava (Ø 24 cm) pe fundul căreia punem hartie de copt și începând de la exterior spre interior turnam alternativ câte un rând de compozitie : brânza – dovleac - branza, până in mijloc. 

PS: dacă vă mai rămâne compozitie, mai turnati câte un strat peste primele rânduri .

Dăm tava la cuptorul încins în prealabil pentru 1 oră și 45 minute, oprim focul și lăsăm prajitura inca 30 minute in cuptor. 

După ce se raceste complet, o scoatem din tava , o feliem și o servim. 

PS: dacă incercam sa tăiem tarta calda , se va sfarama.


S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...