vineri, 26 octombrie 2018

Tarta cu dovleac copt


Azi va las o rețeta de toamnă, pregatita cu ajutorul Robotului de bucatarie Kenwood Titanium primit spre testare de la #buzzKenwood .


După câteva utilizari, în retete usoare, pentru a mă împrieteni cu roboțelul pot sa spun că este de un real ajutor prin bucătărie. 

Funcția de blenduit/pasat este ușor de utilizat datorită cănii termorezistente (poti sa pui în ea fierbinte sau rece ). Mai mult, atasezi cana la robot, pornesti butonul start și el iși face treaba, spre deosebire de blenderul vertical pe care trebuie să l manuiesti tu.

Așa cum veți vedea în filmarea de mai jos, vasul bolului de mixer este destul de încapator si dotat cu un capac de protectie care te ajuta sa nu stropesti tot prin bucatarie, indiferent de consistenta aluatului/cremei pregatite.




Capacul are si o parte detasabilă, prin care poti adauga ingredientele in timp ce mixerul functioneaza.

Revenind la tarta noastră, cu dovleac copt, avem nevoie de :


Ingrediente:

dovleac copt (aproximativ 5-600 gr),
10 oua prepelita,
8 linguri zahar,
făină cat cuprinde (cred ca tot vreo 10 linguri),
100 ml ulei,
1 linguriță scortisoara,
200 ml lapte


Preparare:

Am taiat dovleacul felii, le-am curățat de seminte și le-am asezat pe hartie de copt într-o tava care a mers la cuptor (180 grade) pentru 40 minute.

Cand s-au copt, am curatat coaja și am pus dovleacul în vasul de blender și le-am mixat cu 200 ml lapte până a devenit pastă.

Am transferat pasta de dovleac în vasul de mixer a robotului și am adaugat zaharul și ouăle. Am pornit mixerul și am adaugat treptat și restul ingredientelor.

Cand s-au omogenizat , am pus compozitia într-o tava rotunda (24 cm diametru) cu fund detasabil, tapetată cu hartie de copt. Am dat la cuptorul încins în prealabil pentru 1 oră și vreo 20 minute.


Am scos din tava, am lasat sa se racească, am pudrat cu zahar și am servit. 




 S-aveti pofta !


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...