Azi va las o
rețeta de toamnă, pregatita cu ajutorul Robotului de bucatarie Kenwood Titanium
primit spre testare de la #buzzKenwood .
După câteva
utilizari, în retete usoare, pentru a mă împrieteni cu roboțelul pot sa spun că
este de un real ajutor prin bucătărie.
Funcția de blenduit/pasat este ușor de utilizat datorită cănii termorezistente (poti sa pui în ea fierbinte sau rece ). Mai mult, atasezi cana la robot, pornesti butonul start și el iși face treaba, spre deosebire de blenderul vertical pe care trebuie să l manuiesti tu.
Funcția de blenduit/pasat este ușor de utilizat datorită cănii termorezistente (poti sa pui în ea fierbinte sau rece ). Mai mult, atasezi cana la robot, pornesti butonul start și el iși face treaba, spre deosebire de blenderul vertical pe care trebuie să l manuiesti tu.
Așa cum veți
vedea în filmarea de mai jos, vasul bolului de mixer este destul de încapator
si dotat cu un capac de protectie care te ajuta sa nu stropesti tot prin
bucatarie, indiferent de consistenta aluatului/cremei pregatite.
Capacul are si o
parte detasabilă, prin care poti adauga ingredientele in timp ce mixerul
functioneaza.
Revenind la tarta
noastră, cu dovleac copt, avem nevoie de :
Ingrediente:
dovleac copt
(aproximativ 5-600 gr),
10 oua prepelita,
8 linguri zahar,
făină cat
cuprinde (cred ca tot vreo 10 linguri),
100 ml ulei,
1 linguriță scortisoara,
200 ml lapte
Preparare:
Am taiat dovleacul felii, le-am curățat de seminte și le-am asezat pe
hartie de copt într-o tava care a mers la cuptor (180 grade) pentru 40 minute.
Cand s-au copt, am curatat coaja și am pus dovleacul în vasul de blender și
le-am mixat cu 200 ml lapte până a devenit pastă.
Am transferat pasta de dovleac în vasul de mixer a robotului și am adaugat
zaharul și ouăle. Am pornit mixerul și am adaugat treptat și restul
ingredientelor.
Cand s-au omogenizat , am pus compozitia într-o tava rotunda (24 cm diametru)
cu fund detasabil, tapetată cu hartie de copt. Am dat la cuptorul încins în
prealabil pentru 1 oră și vreo 20 minute.
Am scos din tava, am lasat sa se racească, am pudrat cu zahar și am servit.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu