joi, 20 septembrie 2018

Ardei copti in sos de rosii






Ingrediente:

300 gr ardei (gras/kapia/gogosar) copt,
1 dovlecel,
1 ceapă,
4-5 linguri pasta tomate,
Sare, piper, ulei,



Preparare:

Coacem ardeii (la foc de lemne, în tava la cuptor, sau in tigaia cu ulei pe aragaz) îi presărăm cu sare mare şi Ii punem într-un vas cu capac. Îi lasăm aşa 10-15 minute să se aburească, apoi îi curăţăm de coaja şi de seminţe.
Îi tăiem fâşii .
Curăţăm o ceapă şi o tocăm mărunt , apoi o călim în 2 linguri de ulei. Dovlecelul il taiem cubulete si il punem la calit peste ceapa.


Adăugăm ardeii şi pasta de rosii.  Condimentam cu sare şi piper şi lăsăm la fiert 10 minute. Daca e nevoie , mai adaugam putina apă. 



Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...