Ingrediente:
pt. aluat:
250 gr făină,
1/2 cub drojdie,
250ml apă călduță,
ulei, sare
pt. umplutură:
1 vânătă,
1/2 ceapă,
1/2 ardei gras/gogoșar,
2 linguri sos de rosii,
oregano,
sare, piper
rosii cherry
Preparare:
Întâi de toate pregătim aluatul .
Punem făina in castron si facem o adâncitură în mijloc.
Presărăm sarea .
Dizolvăm drojdia în apa calduță și o turnăm peste făină , apoi amestecăm . Daca mai este nevoie mai turnăm putina apă caldută.
Când am incorporat toata făina (nu mai rămane făină uscată în castron) adăugăm putin ulei (3-4 linguri) și frământăm până devine un aluat elastic, nelipicios.
Acoperim cu un prosop și lăsăm aluatul să se hodinească, timp în care pregătim umplutura.
Spalam legumele(ceapa, ardeiul) și le tăiem fâșii.
Vânăta o tăiem felii.
Rosiile le tăiem în jumatati. (daca aveți rosii normale, le feliați).
Presărăm blatul de lucru cu făină și întindem o foaie de aluat (nouă ne place foarte subțire) pe care o așezăm în tava (in care am pus hârtie de copt).
Peste aluat întindem cele 2 linguri de sos de rosii și presărăm oregano.
Așezăm legumele la întâmplare, având grijă să acoăerim toata suprafața și asezonăm cu sare și piper.
Dăm tava la cuptorul încalzit , pentru 25 minute.
Lasăm să se răcorească putin, feliem si servim.
S-aveți poftă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu