miercuri, 25 septembrie 2019

Pizza cu vinete și ardei gras


Ingrediente:

pt. aluat:
250 gr făină, 
1/2 cub drojdie, 
250ml apă călduță, 
ulei, sare

pt. umplutură:
1 vânătă, 
1/2 ceapă,
1/2 ardei gras/gogoșar, 
2 linguri sos de rosii, 
oregano, 
sare, piper
rosii cherry



Preparare:

Întâi de toate pregătim aluatul . 

Punem făina in castron si facem o adâncitură în mijloc. 

Presărăm sarea .

Dizolvăm drojdia în apa calduță și o turnăm peste făină , apoi amestecăm . Daca mai este nevoie mai turnăm putina apă caldută. 

Când am incorporat toata făina (nu mai rămane făină uscată în castron) adăugăm putin ulei (3-4 linguri)  și frământăm până devine un aluat elastic, nelipicios. 

Acoperim cu un prosop și lăsăm aluatul să se hodinească, timp în care pregătim umplutura. 

Spalam legumele(ceapa, ardeiul) și le tăiem fâșii.

Vânăta o tăiem felii. 

Rosiile le tăiem în jumatati. (daca aveți rosii normale, le feliați). 

Presărăm blatul de lucru cu făină și întindem o foaie de aluat (nouă ne place foarte subțire) pe care o așezăm în tava (in care am pus hârtie de copt).

Peste aluat întindem cele 2 linguri de sos de rosii și presărăm oregano. 

Așezăm legumele la întâmplare, având grijă să acoăerim toata suprafața și asezonăm cu sare și piper. 

Dăm tava la cuptorul încalzit , pentru 25 minute. 

Lasăm să se răcorească putin, feliem si servim.

S-aveți poftă !


Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...