miercuri, 8 ianuarie 2020

Maioneză din făină



Cochetez de cateva zile cu dieta Rina. Ma știti doar. Cand simt ca ma iau kg inainte , un o frână la dezmătul culinar și încerc sa mananc echilibrat. Si cum nu sunt fanul restricțiilor am mers pe dieta asta care-ti da o oarecare libertate.  
Daaar, nu despre diete e vorba ci despre mancare, că doar de asta mi se spune FurnizutzaBucatar.

Am incercat , așa cum ziceam o salată de vinete și ardei copti, cu maioneză din făină (permisa la ziua de carbohidrati rina )


Ingrediente:

2 linguri făină grâu,
200 ml apă,
1 lingurita mustar, 
2-3 linuri ulei de măsline (de preferat, insa e bun si cel de floarea soarelui),
zeamă de lămâie - optional






Preparare:

Amestecăm cele două linguri de făină cu un pic de apă rece până se desface bine. 

Restul de apă se pune la fiert.

Când dă în clocot turnăm amestecul de făină și apă rece și ținem pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă bine (cam 1 minut). 

Lasăm la răcit și apoi amestecăm cu muștar, zeama de lămâie și uleiul, treptat, ca la orice maioneză. 
Eu am folosit ulei de măsline pentru a da putină culoare maionezei. Dar este la fel de bun orice fel de ulei.

PS: Dacă e prea tare putem pune puțină apă carbogazoasă. 


Nouă ne-a plăcut ți ca gust și ca textură. Am servit si colegiii de birou cu salata de vinete si maioneză din făină și nici nu au simtit diferenta. Cu siguranță o vom repeta în zilele de post /dietă. 

S-aveti poftă !

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...