marți, 29 noiembrie 2011

Bors cu peste


Ingrediente:
1 kg. de peste (eu am folosit capetele si cozile de la 2 crapi...restul  le-am prajit)
1 litru apa
1/2 litru bors
zarzavat 
1 ceapa mare
1/2 ceasca de orez
sare
verdeata


Preparare:
Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul tocat Dupa ce a fiert zarzavatul, se adauga orezul si cand acesta este fiert se adauga bucatile de peste. Dupa citeva clocote, se adauga borsul clocotit, turnand cate putin pana se potriveste de acru. Se adauga sare dupa gust si cateva frunze de leustean. Dupa cateva clocote se scot frunzele de leustean.
Cind se serveste, se adauga verdeata tocata(eu nu am avut).

luni, 7 noiembrie 2011

Paste cu ficatei si smantana

Stiindu-ma destul de "ocupata cu bebita" in ultimul timp, dar si o impatimita a pastelor de orice fel, o prietena draga sufletului meu mi-a recomandat aceasta reteta de paste (multam fain Iulia !!!!). Mi-a spus ca a gasit o pe un  blog, dar spre rusinea mea nu i tin minte numele.
Insa, cum in frigider zacea o punga cu ficatei si nu stiam cum sa i prepar , am zis ca e o super idee sa incerc pastele cu ficatei si smantana. M-am pus pe treaba si iata ce a iesit:
Ingrediente:
500 gr ficatei,
1 ceapa medie,
200 gr paste,
200 ml smantana,
1 ou,
sare, piper,
100 gr cascaval (optional)

Preparare:
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet.
Intre timp, tocam ceapa marunt si o calim (pana devine sticloasa) apoi adaugam ficateii taiati bucati mici si mai calim vreo 15 minute.
Separat amestecam oul cu smantana, condimentam dupa gust si adaugam peste ficatei. Lape foc si adaugam peste paste.Lasam la fiert la foc mic cam 10 minute. Luam sosul de pe foc si adaugam peste paste.
Cine doreste le poate "decora" cu cascaval ras.

Pofta buna !!!


Culmea e ca i-au placut si sotului, care nu este fan ficat , de nici un fel .


Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...