Ingrediente:
500 gr organe de miel (splina, ficatul, rinichii, inima)
5 fire de ceapa verde / 2 cepe uscate
5 fire de usturoi verde
3-4 oua
1 legatura patrunjel,
1 legatura marar,
1 legatura hasmatuchi,
1-2 morcovi,
sare, piper,
4 oua fierte , tari
Preparare:
Se spala organele si se pun la fiert impreuna cu morcovul, ceapa si usturoiul (daca folositi uscate) pentru circa 30 minute.
Daca aveti ceapa si usturoi verde le taiati marunt si le caliti un pic impreuna cu verdeata(marar, patrunjel, hasmatuchi).
Se scurg de apa si se lasa la racit cam 10 minute, dupa care, toate ingredientele (mai putin ouale) se dau prin masina de tocat. Se adauga ouale crude, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.
Amestecul astfel obtinut se imparte in doua parti egale.
Intr-o tava (eu am folosit de chec) tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din cantitate, se pun ouale fierte si taiate in jumatate (in cazul meu), si se adauga restul de compozitie.Se unge cu un ou batut bine (ca pentru snitele) si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 50 minute.
Intr-o tava (eu am folosit de chec) tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din cantitate, se pun ouale fierte si taiate in jumatate (in cazul meu), si se adauga restul de compozitie.Se unge cu un ou batut bine (ca pentru snitele) si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 50 minute.
Se serveste cu ceapa verde si ridichi. Pofta buna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu