marți, 12 aprilie 2011

Taitei cu mere si nuci

Rasfoiam o revista de bucate si am dat peste aceasta reteta. Nimic deosebit sau ...complicat, insa trebuie sa recunosc ca ...vreo doua zile m-am gandit doar la ea, asa incat mi-am cumparat ingredientele necesare si am pornit la treaba. Bineinteles, am pus totul pe seama "poftelor" !!!

Ingrediente:
1 kg mere,
250 gr taitei,
200 gr nuca,
2 plicuri zahar vanilat,
200 gr zahar,
1 esenta,
scortisoara,
2 linguri ulei (un cub de unt).

Preparare:
Merele se curat de coaja si de seminte si se taie felii. Apoi se calesc foarte putin in cele 2 linguri de ulei /unt. La final se adauga esenta, scortisoara si zaharul (sicel vanilat si cel simplu).
Miezul de nuca se sfarama in bucati potrivite si se amesteca cu 2 linguri de zahar.
Taiteii se pun la fiert pentru 5-8 minute, in apa clocotita.

Intr-un vas yena/tava mai inalta se aseaza un stat de taitei, apoi se continua cu un strat de mere, si tot asa pana ramanem fara ingrediente, avand grija ca ultimul strat sa fie de taitei.
Se adauga miezul de nuca sfaramat si se da cuptor pentru 30 minute, la foc mediu.
Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste. Pofta mare !!!
Cu floare alba pentru fetite si albastra pentru baietei !!!

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...