O alta reteta care in familia mea e deja traditie pe masa de Paste, este cea de salata de oua. Recunosc ca am mai incercat reteta si in alte ocazii (in afara de zilele de Paste) dar parca nu este la fel de gustoasa si savuroasa.
De obicei aceasta salata este "sarcina" tatalui meu. El se ocupa de taiat ouale, ceapa, de potrivit gustul si.....de intrebat odorul lui drag (adica pe mine !!) "e buna??ii mai trebuie ceva??" Acum tot el o prepara, dar ...nu ma mai intreaba daca-mi place...deh, am crescut...mi-am pierdut "tronul" de mica vedeta alintata a familiei.
Si trebuie sa recunosc ca uneori inca tanjesc dupa acele mici atentii care mi se acordau in copilarie si ma faceau sa ma simt...IMPORTANTA !!!!
Pornind de la ingredientele de baza (ouale adica) puteti adauga diverse ingrediente, dupa gustul fiecaruia.
In ceea ce ma priveste , aceasta reteta este ideala, si imediat dupa Paste, cand raman oua fierte si nu stim ce sa facem cu ele.
Ingrediente de baza:
oua (cate doriti),
1/2 lamaie,
piper, ulei, sare,
mai adaugam, dupa preferinte: rosii, masline, leurda, ceapa verde.
Preparare:
Se fierb ouale (tare), apoi se lasa la racit si se taie felii.
Se adauga ceapa/leurda taiata marunt, condimentele, 3-4 linguri ulei (de preferat de masline) si zeama de lamaie.
Se adauga ceapa/leurda taiata marunt, condimentele, 3-4 linguri ulei (de preferat de masline) si zeama de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele, cu grija pentru a nu se sfarama ouale, si se serveste !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu