Ficateii de pui se numara printre favoritii mei...Daca sotul din dotare n-ar fi "contra lor" cred ca as gati ficatei in fel si chip cel putin o data la 2 zile. Insa, constransa de imprejurari trebuie sa ma limitez. De aceasta data , am hotarat sa fac ficatei cu sos, care merg de minune cu un piure.
500 gr ficatei pasare,
2 cepe medii,
1 capatana usturoi,
2-3 linguri bulion,
1 pahar vin alb (cam 150 ml),
1 pahar apa (cam 150 ml),
2-3 linguri ulei,
2-3 frunze dafin,
2-3 boabe de piper,
condimente.
Preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la calit in 2-3 linguri de ulei , alaturi de usturoiul taiat feliute.
Dupa ce am calit ceapa si usturoiul (devin aurii) adaugam ficateii (spalati bine inainte) si mai calim vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si apa.
Lasam la fiert (acoperit cu capac) cam 5 minute, dupa care adaugam bulionul si condimentam dupa gust. Mai fierbem cam 5 minute si ...gata !!!!
Va dorim .............Pofta buna !!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu