Ficatei de pui cu sos

Ficateii de pui se numara printre favoritii mei...Daca sotul din dotare n-ar fi "contra lor" cred ca as gati ficatei in fel si chip cel putin o data la 2 zile. Insa, constransa de imprejurari trebuie sa ma limitez. De aceasta data , am hotarat sa fac ficatei cu sos, care merg de minune cu un piure.
 
Ingrediente:
500 gr ficatei pasare, 
2 cepe medii,
1 capatana usturoi,
2-3 linguri bulion,
1 pahar vin alb (cam 150 ml), 
1 pahar apa (cam 150 ml),
2-3 linguri ulei, 
2-3 frunze dafin,
2-3 boabe de piper, 
condimente.

Preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la calit in 2-3 linguri de ulei , alaturi de usturoiul taiat feliute.
Dupa ce am calit ceapa si usturoiul (devin aurii) adaugam ficateii (spalati bine inainte) si mai calim vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si apa. 
  Lasam la fiert (acoperit cu capac) cam 5 minute, dupa care adaugam bulionul si condimentam dupa gust.  Mai fierbem cam 5 minute si ...gata !!!!
   Va dorim .............Pofta buna !!!!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei