luni, 23 iulie 2012

Prima iubire, by Turgheniev

" Pentru fericire nu exista ziua de maine ! Si nici ziua de ieri, ea nu tine minte trecutul si nici nu se gandeste la viitor. Ea are prezentul si nu o zi, ci o clipa!"

Pasajul, face parte din volumul "Prima iubire", din cadrul Campaniei Cartea Calatoare, lansata de Grupul Editorial ALL.

Personajele lui Turgheniev, trei barbati trecuti de prima tinerete, povestesc si in acelasi timp retraiesc povestea "primei iubiri"....

Zinaida - fiica de printesa, este adorată mulţi bărbaţi, însă, din nesăbuinţă, se lasă cucerită de un bărbat căsătorit.
Susanna - fiica ilegitima de boier lipsit de căldură sufletească, rămasă la mila rudelor fără scrupule, fata se îndrăgosteşte de vărul ei. Cuplul este separat cu forţa, iar noul pretendent al Susannei dispare brusc din oraş. Povestea de iubire se incheie cu un final tragic. Care este??? Il puteti afla citind cartea. 
Asia - adolescenta neobisnuita. Aceasta poveste de dragoste se incheie cu o intrebare: " si ce s-a intamplat cu mine? ce a ramas din mine, din acele zile binecuvantate si nelinistite, din acele nazuinte si sperante inaripate?"

Autorul surprinde si isi inzestreaza personajele cu trairi sufletesti aproape ireale, cu intensitate emotionala aproape dureroasa.

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...