Cornulete nu am mai facut de când eram la grădiţiţă cred (eh, nu chiar aşa, dar vreo 10-12 ani maxim aveam, ultima dată când a mirosit a cornuleţe de casă în bucătăria noastră). Anul asta însă, m-am hărnicit/m-a lovit pofta, nici nu stiu cum să spun, însă m-am înnarmat cu cele necesare şi o zi întreagă am copt cornuleţe. Mici şi drăgălaşe. Întinde foi, taie triunghiuri, taie feliuţe de rahat, înfăşoară-le în aluat, aşează-le în tava, coace-le şi ia toate operaţiunile de la capăt. Şase ore per total (nici mai mult nici mai puţin).
Ingrediente (pentru portia de baza- eu le-am triplat de aia mi-aluat o zi intreaga):
250 gr untură, 200 gr smântână cu min. 20% grăsime, 25 gr de drojdie (1 cub), 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă de coajă de lămâie, 1 lingură de zahăr vanilat, aprox. 900 gr de făină , un praf de sare, 250 gr rahat, zahăr vanilat pentru pudrat
Mod de preparare
Cernem făina împreună cu un praf de sare într-un bol încăpător.
Frecăm drojdia cu o lingură de zahăr vanilat, până se înmoaie, apoi o …
Comentarii