Prajitura cu crema de branza

Ai si tu ca orice om o zi din aia in care nu ai chef de nimic si  atunci se trezeste cate unul lingusindu-se pe langa tine "nu faci ceva bun? te rooog!!!" Si bineinteles al mai mic membru al familiei preia din zbor ideea si incepe a urla "bun, buuuun, buuuuuuun". Ei nah, mai fa ceva in situatia asta, daca poti !!! De fapt poti !! Si faci: te indrepti spre bucatarie , tarandu-ti lenea ce sta legata, cu lanturi,  de tine.
Impulsul de moment a fost sa fac vesnicul chec....insa pentru  "al mic din dotare" .."ata nu bun"asa ca mai improvizez si-am facut chec cu crema de branza  :D  "Ata buuun!"
Ingrediente:
pt.blat:
10 oua,
10 linguri zahar,
10 linguri ulei,
1 cana faina (cam 250 gr),
1 pf.copt,
3 linguri cacao,

pt.crema:
400 gr branza de vaci, 
100 gr mascarpone,
zahar pudra/vanilat (dupa gust)
fructe (eu am avut prune, piersici si afine)
Preparare:
Blatul:
Am separat albusurile de galbenusuri intai. Apoi am amestecat galbenusurile cu praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar (5 linguri adica).
Albusurile le-am batut spuma tare (adica daca intorceam castronul , nu curgea) cu telul, cu un praf de sare, adaugand spre final zaharul ramas (cate o lingura).
Am adaugat apoi galbenusurile (tot cate o lingura) , amestecand incet , circular de data asta, cu o lingura de lemn cu gauri (ce sa -i faci daca nu ma inzdravenesc sa mi iau o spatula de silicon).
Faina am amestecat-o cu cacaoa si am adaugat-o treptat in compozitie.
Am pus totul in tava decopt si am dat la cuptor pentru vreo 40 minute..
Am trecut la crema pe care am facut-o cam asa:
am amestecat branzele (de vaci si mascarpone), am adaugat zaharul si am mixat bine.
Am taiat fructele marunt marunt si le am incorporat in crema.
Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in doua, l-am insiropat cu sirop de soc, am adaugat crema am carpit  si am dat la rece pentru doua ore.
Rezultatul a fost :"buuun mamiiii, buuuuun !!!"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor