vineri, 10 ianuarie 2014

Budinca de paste cu branza sarata

Luna aceasta am fost invitata sa "inspectez " o noua bucatarie, de aceasta data pe cea in care Lili  pregateste numai bunatati. Am pasit incet, sfios, descoperind noi si noi retete. O stiam pe Lili (virtual) insa am revenit cu placere. Si unde mai pui ca "Provocarea secreta" a venit la fix. Imediat dupa sarbatori cand simteam ca nu mai suport nici macar sa vad carnea, darmite  sa o mai si gatesc. Iar blogul gospodinei Lili te rafata cu muuuulte retete cu legume si nu numai. Dupa ce-am rasfoit si iar rasfoit m-am oprit la budinca de paste cu branza sarata pe care am adaptat-o putin. Mai exact am renuntat la sunca (din motivele expuse mai sus) si la menta (nu de alta, dar nu detineam asa ceva in casa, in acel moment). Dar am adaugat ceapa rosie si cascaval. Adicatelea am pastrat proportiile cum se spune.  2 scoti 2 bagi. :))
Iar rezultatul a fost "supeeer yummiii" delicios.
Ingrediente:
300 g paste fainoase,
300 g  branza telemea de vaca, de casa (promit ca la un moment dat ma voi harnici si voi posta si reteta),
3 oua,
1 rosie,
1 ardei gras rosu,
1/2 ceapa rosie (din aia lunguiata),
4-5 fire marar verde,
100 gr cascaval (tot de casa ),
condimente Barbeque,
piper,
boia.

Preparare:
Am fiert pastele (cu 3 minute mai putin decat scrie pe paachet) in apa cu un praf de sare si 1 lingura ulei.
Am tocat marunt legumele si le-am calit in 2 linguri de ulei cateva minute (2-3).
Am batut ouale cu condimentele. Am adaugat mararul tocat marunt.
Am dat branza prin razatoare si am amestecat-o cu ouale batute.
Intr-un vas yena uns cu putin ulei am adaugat jumatate din cantitatea de paste, apoi branza si apoi restul de paste. Deasupra am pus un strat de cascaval ras si am dat la cuptor pana a prins o crusta aurie ademenitoare.
Am lasat sa se racoreasa putinam taiat-o si am servit-o cu pofta.

Si ...am constatat ca in aceasta postare am folosit cam multi de  "am" :))
Bon apetit.  Luv u all !

Niciun comentariu: