Orez prajit, in stil chinezesc, mai altfel

Totul a inceput ci o cutie de muguri de fasole mung (de soia adica). M-au mancat pe mine degetele (sa nu zic altceva..) si am cumparat vreo 2 cutii. Mi s-au parut atragatori  :)) . Ajunsa acasa, cu cutiile in fata, ma intrebam de zor "si amu` ,ce fac cu ele? "  Am scotocit internetul , dar initial retete cu fasole mung, erau f.f.f.f. putine si cu ingrediente ce lipseau total din bucataria mea.  Apoi am aflat de la prieteni dragi (pe care i-am sacait maxim) ca fasole mung = soia . Ei bine...de data asta s-au schimbat treburile . Am gasit  retete, dar cum nu ma puteam hotarai la una anume, sau nu aveam tot ce-mi trebuia, am improvizat. Am facut un fel de doua feluri ...niscaiva tentativa de orez prajit . In stil chinezesc, cica. Asa zice sf. goagle :) 
Ingrediente:
1 cana orez (fiert cu o zi /cateva ore inainte), 
2 oua, 
1/2 ardei gras rosu, 
1/2 ardei gras galben,
1 legatura patrunjel,
2 catei usturoi, 
1 legatura mica de ceapa verde,
1 cutie muguri fasole mung,
sare, piper.

Preparare:
Am taiat legumele marunt si le-am calit in 2 linguri de ulei. Intai am pus ardeii, ceapa si usturoiul, iar spre final am adaugat patrunjelul si mugurii de soia. Le-am dat deoparte. 

Am pus alte 2 linguri de ulei si am adaugat orezul fiert in prealabil. (eu am avut ceva orez cu ciuperci) . L-am prajit vreo 10 minute, amestecand din cand in cand. 

Am adaugat legumele si l- am mai lasat la foc vreo 5 minute. Am condimentat dupa gust. 

In tigaia incinsa, am spart 2 oua si le-am amestecat rapid cu o furculita, pana am obtinut un fel de oua- ochiuri prajite / omleta sfaramato-imprastiata.  

L-am servit  ca atare, cu patrunjel verde, tocat si presarat la final, fara alte "garnituri" si a fost delicios.

Si totusi...nu m-am prins de ce-i zice orez prajit chinezesc. Ceee, noi nu facem orez cu legume?? Sau , daca ramane ceva pilaf, de pe o zi pe alta, nu-l incalzim intr-o tigaie cu putin ulei??  Nu inseamna tot prajire?
Bon apetit. Luv u all !!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor