duminică, 15 iunie 2014

Chiftelute / parjolute cu susan


La Provocarea "week - end cu spor" de iunie, Stefania ne-a dat, de pe blogul ei , 3  categorii, sa gatim:

1. Retete de post 
2. Rulade, checuri, briose
3. Aperitive.

Si daca timpul o sa mi permita, o sa gatesc din fiecare. Daca nu, sper sa fiu iertata. 

Deocamdata am ales sa pregatesc un aperitiv delicos, mai exact chiftelute / piftelute, dupa reteta Stefaniei. Am facut mici modificari prin reteta, dar au fost delicioaseeeeee.



Ingrediente:

400 grame carne tocata (de porc),
1 cartof,
 o ceapa,
4-5 catei usturoi,
o legatura mica marar verde,
1 morcov,
1 ou,
2-3 linguri de faina grau,
susan,
sare, piper,
ulei pentru prajit.


Preparare:

Legumele se curata si se dau prin razatoare (mai putin ceapa) sau prin masina de tocat.

Se adauga peste carnea tocata. 

Mararul se toaca marunt si se adauga si el la compozitie. 

Ceapa se toaca marunt si se caleste (pana devine sticloasa) in 2 linguri de ulei, dupa care se adauga peste carne.

Punem oul si faina. Condimentam dupa gust si amestecam bine compozitia. Daca vi se pare ca e prea moale, mai adaugati putina faina. 

Eu am ales sa fac parjolute mici, rotunde. 

Am pus in fiecare palma cate o picatura de ulei , am luat putina compozitie si am modelat-o. Am tavalit fiecare parjoluta prin susan si le-am pus la prajit in ulei incins. 

Cand sunt gata  se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

2 comentarii:

stefy spunea...

un mare like! sper sa vina ziua in care sa incerc si eu varianta aceasta, ca sunt deja de prea mult timp pe lista de asteptare!

Monya spunea...

Multumesc Stefania. Abia Astept sa mi spui parerea ta. :)

Reduceri masive in luna cadourilor doar pe Portokal.ro