marți, 9 septembrie 2014

Cartofi copti in crusta de pesmet, cu oua in cozi de ceapa verde si sos de iaurt


V-am zis ca eu mereu apar la spartul targului?? Ca de obicei descopar ceva la 100 ani distanta de la aparitie?? Ei bine, asa am patit si acum cu acesti cartofi in crusta de pesmet. Toata lumea-i lauda, toata lumea-i prepara....io ... batman, batman . Ce pot avea? Sunt niste simpli cartofi. Dar in una din zilele fara chef de gatit, le-a venit randul. Si da, acum pot sa spun si eu :sunt deliciosi. 


Ingrediente:
(am postat aici lista de ingrediente pentru intreguol preparat, insa daca vreti sa faceti doar cartofii aveti nevoie doar de cartofi, pesmet, condimente)

5 cartofi,
100 gr pesmet, 
1 legatura de marar verde, 
3 oua prepelita ,
cozi de la ceapa verde,
sare, piper, 
200 gr iaurt,
2 catei usturoi.

Preparare:

Cartofii cu pesmet:

Curatam cartofii si-i taiem in 4. Ii fierbem 10 minute in apa cu sare apoi ii scoatem.
Taiem 2-3 fire de marar si le amestecam cu pesmetul. Condimentam cu sare si piper.
Tavalim fiecare felie de cartof prin pesmetul asezonat si le asezam cu burta-n jos - ca pe soldatei, in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pana prind o crusta aramie.

Ouale fierte-n cozi de ceapa:

Fierbem ouale ca de obicei. 5 minute. Apoi le decojim. Cu grija, sa nu iasa zburlite ca ale mele.
In apa fierbinte adaugam coditele de ceapa verde rupte-n bucatele. Scufundam ouale si acoperim cu un capac. Lasam asa 10-15 minute.

Sosul de iaurt:

Curatam cateii de usturoi si-i zdrobim dupa care-i adaugam in iaurt.
Punem si 2-3 fire de marar verde, tocat marunt.
Condimentam cu sare  si amestecam.

Dupa ce ne-am distrat cu pregatirile , incepem asezarea pe farfurie, pentru a manca ceva si la cina din seara asta.  Aici...lasam imaginatia fiecaruia sa -si spuna cuvantul. A mea cred ca era plecata in vacanta, dupa cum arata farfuria asta. Dar ...va rog...aveti mila :)



5 comentarii:

Anonim spunea...

Reteta sigur e delicioasa... se vede dupa ea...:)
pozele m-au lasat fara grai...
de asta nu inteleg ce treaba are batman...:)))
Daniela

Monya spunea...

Daniela...multumesc pentru vizita si pt cuvintele frumoase .

E...Batman e si el prezent, cand ma cred mai cu mot decat altii :)))))))

Lubita Iancu spunea...

Buni cartofii dar ceva carnita alaturi nu merge??

Monya spunea...

Lubita, cum sa nu mearga???

Cristina's World spunea...

Eu nu intelegeam unde sunt ouale :D Le-am confundat cu jumatati de caisa, dar dupa ce am citit reteta mi-am dat seama de confuzie :D
In loc de pesmet poti pune malai grisat si putina boia dulce, astfel cartofiorii vor fi de un galben-portocaliu stralucitor ♥

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...