marți, 30 septembrie 2014

Risotto cu dovleac

Luna aceasta, la "provocarea secreta" gazduita de Aura, am primit spre rasfoire blogul Elenei, de unde al ales o reteta e toamna:  risotto cu dovleac  . Delicioasa.
Despre Elena nu pot spune prea multe, n-o cunosc personal, insa blogul ei este ...wow. Cu rete pentru diete, cu retete cu jdemii de calorii, cu fotografii ademenitoare si povesti cu suflet. Iar de-aici reiese clar, ca Elena este o persoana deosebita.


Ingrediente:

200 g orez
300 g dovleac
200 ml vin alb, 
2 catei de usturoi
1 ceapa 
sare, piper 
600 ml supa de legume 
3 linguri ulei de masline

patrunjel verde tocat pentru decor 

Preparare:

Ceapa tocata si usturoiul se pun in 2 linguri de ulei la inabusit, la foc mediu.

Curatam dovleacul , il tocam cubulete si-l adaugam peste ceapa. Mai lasam la foc 2-3 minute.

Adaugam orezul, amestecam si mai lasam la foc cateva minute dupa care turnam vinul si lasam pana se absoarbe complet.

Incepem sa adaugam cate un polonic din supa fierbinte peste orez si amestecam usor pana este absorbit lichidul, apoi mai adaugam un polonic si tot asa pana terminam toata supa.

Servim decorat cu patrunjel proaspat, pentru un plus de savoare.


2 comentarii:

Elena Toma spunea...

Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca te-a tentat combinatia. Arata superb la tine in farfurie!

Monya spunea...

Multumesc Elena. A fost delicioasa combinatia .

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...