Negresa de post


Margareta este gazda de decembrie. Cum la ce?? La Provocarea "week-end cu spor" bre.  Provocare cu suflet, lansata de Stefy. E la a  12-a editie, si acum pe sfarsit de an, vreau sa-i doresc la cat mai multe. Tot asa frumoase si poate un pic mai bogate. In rest, numai de bine. 

V-am mai povestit, si-o sa va reamintesc, cel putin o data pe luna cum sta treaba . Gazda alege 3 categorii de retete de pe blogul ei, iar noi, participantii, dupa ce studiem cu atentie tot meniul, alegem o reteta sau mai multe daca timpul ne permite si o recreem in bucataria noastra. Si, cel mai important, inainte de a infuleca cu pofta, e musai sa facem macar o poza sa avem dovada ! Stiti voi, pe vorbe nu te crede nimeni, ca "vorba nu se coase la dosar". Dar cand ii fluturi carcotasului o poza prin fata ochilor, sigur inghite in sec de pofta. 
Luna aceasta categoriile propuse au fost: mancaruri, prajituri si aperitive. 

Eu am ales o prajitura - o negresa de post, ca tot e postul Craciunului. Delicioasa.


Ingrediente:

1 cana zahar,
1 cana apa,
1/2 cana ulei,
4 linguri dulceata de afine,
4 linguri cacao neagra,
2 cani faina,
1 plic praf de copt,
1/2 esenta de rom.



Preparare:

Punem toate ingedientele  intr-un bol (nu conteaza ordinea)  si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei cu pensonul  / pana de gasca / ce aveti in dotare.

 Off topic, am descoperit o folie de teflon reutilizabila (1001 utilizari scrie pe ea - vom vedea cat rezista) si e pur si simplu perfecta. Nu se lipeste nimic de ea. Si am folosit-o si la prajituri si la fripturi si la paine.
.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil cam 30 minute (sau pana trece testul scobitorii daca va e mai usor).

Scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam si pudram cu zahar vanilat.


S-aveti pofta !!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor