Negresa de post


Margareta este gazda de decembrie. Cum la ce?? La Provocarea "week-end cu spor" bre.  Provocare cu suflet, lansata de Stefy. E la a  12-a editie, si acum pe sfarsit de an, vreau sa-i doresc la cat mai multe. Tot asa frumoase si poate un pic mai bogate. In rest, numai de bine. 

V-am mai povestit, si-o sa va reamintesc, cel putin o data pe luna cum sta treaba . Gazda alege 3 categorii de retete de pe blogul ei, iar noi, participantii, dupa ce studiem cu atentie tot meniul, alegem o reteta sau mai multe daca timpul ne permite si o recreem in bucataria noastra. Si, cel mai important, inainte de a infuleca cu pofta, e musai sa facem macar o poza sa avem dovada ! Stiti voi, pe vorbe nu te crede nimeni, ca "vorba nu se coase la dosar". Dar cand ii fluturi carcotasului o poza prin fata ochilor, sigur inghite in sec de pofta. 
Luna aceasta categoriile propuse au fost: mancaruri, prajituri si aperitive. 

Eu am ales o prajitura - o negresa de post, ca tot e postul Craciunului. Delicioasa.


Ingrediente:

1 cana zahar,
1 cana apa,
1/2 cana ulei,
4 linguri dulceata de afine,
4 linguri cacao neagra,
2 cani faina,
1 plic praf de copt,
1/2 esenta de rom.



Preparare:

Punem toate ingedientele  intr-un bol (nu conteaza ordinea)  si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei cu pensonul  / pana de gasca / ce aveti in dotare.

 Off topic, am descoperit o folie de teflon reutilizabila (1001 utilizari scrie pe ea - vom vedea cat rezista) si e pur si simplu perfecta. Nu se lipeste nimic de ea. Si am folosit-o si la prajituri si la fripturi si la paine.
.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil cam 30 minute (sau pana trece testul scobitorii daca va e mai usor).

Scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam si pudram cu zahar vanilat.


S-aveti pofta !!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei