luni, 13 iulie 2015

Prajitura cu visine, cirese amare si lamaie


Dupa o vacanta minunata, am reintrat in circuitul obisnuit: servici-casa, alergaturi, hartoage, cratite. Eee, asta nu e o problema, dar reacomodarea si regasirea chefului de stat in bucatarie..."e grele nene". Iar cand la o temperatura medie de 39 grade la umbra auzi un  miorlait de fundal "mami, vleau ceva dulce" si te gandesti ca trebuie sa aprinzi si cuptorul , pai , p-aici ti-e drumul taica. Daaar, pentru-ca mereu exista un "dar" copilul trebuie ascultat si rasfatat. Asa ca am cules rapid un castron de fructe din gradina noastra, si-am incropit cea mai simpla prajitura care mi-a trecut prin minte. 



 Ingrediente:

150 gr visine, 
150 gr cirese negre, amare, 
6 oua, 
6 linguri lapte, 
6 linguri iaurt, 
12 linguri faina,
6 linguri ulei, 
zeama de la 1/2 lamaie, 
1/2 praf de copt, 
4 linguri zahar. 


Preparare:

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie.

Intr-un vas punem ingredientele umede (oua, lapte, iaurt) si le mixam 2-3 minute sau le batem cu telul.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt.

La final adaugam uleiul, omogenizam si turnam compozitia in tava (tapetata cu hartie de copt).

Dam la cuptorul incins in prealabil pentru 5-6 minute apoi scoatem tava si adaugam fructele. Dam din nou la cuptor pana trece testul scobitorii ( 25-30 minute).

Lasam sa se raceasca, scoatem din tava si taiem . Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar.

Gustul acrisor al visinelor se imbina de minune cu gustul amarui al cireselor.

Pfuoiii, imi ploua-n gura numai la amintirea gustului !!!


Postarea merge la Cutia misterelor de iulie, gazduita de noua noastra prietena Laura.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Nu am cuvinte. Ador ciresele amare.

Monya spunea...

Cerasela , multumesc. E cu adevarat delicioasa. Sigur o vom repeta , desi asta a fost creatie proprie, de moment a fost alegerea inspirata :)

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...