Pojorata, Pensiunea Stefan


Daca va doriti un week end la munte, linistit, ferit de aglomeratia orasului, dar care sa va ofere posibilitati de relaxare decente, fie iarna , fie vara, va recomand....


....Pensiunea Stefan, situata in Valea Putnei, la 500 metri de DN 17, E58 dintre localitatile Pojorata si Mestecanis, intr-o zona foarte linistita, in inima naturii, la poalele muntelui.


Pensiunea dispune de foisor pentru gratar, o piscina micuta si loc suficient pentru un bronz de munte (vara), si o pastravarie minunata de unde puteti achizitiona pastravi  proaspeti. 

Camerele sunt dispuse atat la parter cat si la etaj, curate, dotare cu televizor si baie proprie. 

Bucatarie utilata complet , de la chibrit pana la ultima oala.

Gazdele sunt persoane  vesele, primitoare si atente la nevoile turistilor. 

Daca vreti sa savurati un cas sau urda de la munte, le puteti spune gazdelor si se rezolva. 


Imprejurimile sunt absolut minunate, cu peisaje de vis. La aproximativ 500 m de pensiune, se afla un teren de fotbal (de munte), imprejmuit cu fragi din belsug si flori in toate culorile din care puteti face buchetele sau coronite.Dupa ce plecati de la pensiune, puteti urca pe Rarau, la "Pietrele Doamnei".

Se zice prin partea locului, ţinutulul Câmpulungului Moldovenesc, că demult tare, pe vremea voievodului Petru Rareş, ar fi dat năvală turcii în Ţara de Sus. Domnitorul şi-a dus familia în munţii din această parte a Moldovei împreună cu bogăţiile ţării. Într-o peşteră s-ar fi adăpostit Doamna şi odoarele, însă peste gura peşterii s-au năruit nişte stânci uriaşe. Au fost ascunse astfel deopotrivă cele mai de preţ comori ale domnitorului: familia şi tezaurul, pierdute pentru totdeauna în inima muntelui. De la acea vreme, muntelui i s-a zis ,,Rarău’’ de la Rareş, iar stâncilor semeţe ,,Pietrele Doamnei’’

Peisajul este de vis.

Daca nu doriti sa mancati la restaurantul de la poalele Pietrelor, puteti poposi pe traseu. Sunt locuri special amenajate, cu banci si masa, pe colinele muntilor. 


Savurati din plin calatoriile pe meleagurile romanesti . Sunt  splendide !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Muschiulet de porc impletit