Luna asta pentru Provocarea "Week-end cu spor" lansata de Stefania in decembrie 2013,
E usor de preparat, nu-ti trebuie multa scoala si nici nu-ti faci griji ca "nu creste" . Creste indiferent cat de neindemanatic esti in bucatarie. Parol !! De fiecare data cand fac negresa, la final ma intreb de ce oare n-o folosesc si pentru blaturile de tort, ca mereu am probleme ba nu cresc cum trebuie, ba se lasa intr-o parte...
Am si varianta de post, si cu crema de mascarpone dar de data asta , am incercat una "de dulce" , cu lapte, oua....
Sa revenim zic....
Ingrediente:
1 cana faina,
1/2 cana zahar,
1 cana lapte,
1/2 cana ulei,
4 oua,
1/2 praf de copt,
4 linguri cacao neagra,
200 gr gem (de gutui am avut eu),
sirop:
100 ml cafea,
100 ml lapte,
100 gr zahar,
3 linguri cacao,
200 gr unt.
Intr-un vas , batem ouale, adaugam ingredientele umede (lapte, ulei) apoi cele uscate (zahar, faina, cacao).
La final incorporam si gemul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30-35 minute. Putem face si testul scobitorii / al batului de chibrit: intepam prajitura si daca scobitoarea este curata, inseamna ca s-a copt.
O lasam la racit.
Intre timp, pregatim siropul de cafea.
Punem untul la topit, la foc mic. Incorporam laptele, cafeaua , zaharul si cacaoa .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu