My name is Khan

Duminica aceasta a fost numai buna de leneveala, iar la asta a contribuit si vremea : polei + ploaie = combinatia ideala. Si uite asa m-am imprietenit putin cu Tv-ul . Si nu regret . Am vazut doua filme cu o puternica incarcatura emotionala (parerea mea), pe care va recomand sa le vizionati (daca n-ati facut-o deja, avand in vedere ca nu sunt aparitii noi pe piata cinematografica). 


My name is Khan (numele meu este Khan)
- este primul film pe care vi-l recomand


Filmul prezinta povestea tragica a unei familii  ce si-a pierdut fiul -Sameer, pentru-ca era musulman. Rapusa de durere mama, Mandira, isi revarsa toata ura asupra tatalui (Rizwan-autist, cu probleme de integrare sociala), caruia ii spune sa plece de acasa. La intrebarea acestuia cand se poate intoarce acasa, Mandira ii raspunde, ca poate reveni dupa ce ii spune presedintelui ca nu este un terorist. 

In final, dupa o serie de incercari -pe care va las sa le descoperiti singuri, Rizwan reuseste sa se intalneasca cu presedintele si sa-i spuna ca nu este terorist si astfel , indeplinindu-si promisiunea, se poate intoarce alaturi de Mandira care  a inteles intr-un final ca "Rizwan a reusit sa faca mai multe lucruri prin dragostea lui , decat a reusit ea cu ura "

Filmul este cu atat mai emotionant, cu cat, un tanar cu probleme - dar cu o puternica educatie si dragoste - nu stie ce este ura fata de oameni (indiferent de cultura, culoare, religie).

Povestea este tragica, dureroasa - prin imaginea mamei care si-a pierdut fiul , insa ilustreaza realitatea zilelor noastre - realitate in care sufletele noastre sunt pline de ura, de prejudecati si de rautate.

 Cred ca ar trebui sa vedeti filmul.  

                                             Sper ca v-am facut curiosi si va astept cu pareri. 

Comentarii

Sidonia Toncean a spus…
Interesant filmul...de vazut !
Pe net l-ai vazut ?
Monica Horoiu a spus…
Nu. A fost difuzat la Protv, dar il gasiti si pe net.
Sa stiti ca intr adevar merita vazut. E cu impact emotional (cel putin in cazul meu a fost) . Povestea e mult mai frumoasa si mai tragica decat am putut eu sa o redau in cateva cuvinte.
Sper sa l vedeti si sa mi spuneti parerea dvs.

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Muschiulet de porc impletit