luni, 9 mai 2016

Salata de fasole verde, morcov si ficat la gratar


Trebuie sa recunosc ca aceasta salata a luat nastere din "resturile" gasite prin frigider, dupa un week-end lenos si fara chef, cu gratare si garnituri simple. Dar cum orice bucurie are un sfarsit, iata ca m-am trezit duminica seara intrebandu-ma, fara chef, "da` io ce mananc maine?"

Deschid frugiderul nimic ! deschid debaraua cu verdeturi  , nimic ! Deja ma vedeam a doua zi sunand la catering si uitandu-ma lung pe geam in asteptarea  baiatului de la livrari. Dar cum era inainte de salariu , si dupa sarbatori, si bugetul subtire am zis hai totusi sa improvizez ceva ...si asta a fost.

Insa a fost o combinatie reusita si apreciata de colegele de la birou, pentru-ca da, e una din salatele alea "de luat la munca" pentru masa de pranz.


Ingrediente:

2 buc. ficat de porc, 
5-6 rosii cherry, 
1 morcov, 
1/2 ceapa rosie,
100 gr fasole verde, 
2-3 fire marar verde,
sare, piper, ulei,
seminte de susan - daca va plac. 


Preparare:

Asa cum va spuneam si la inceput, eu am folosit ce am gasit prin frigider adica o bucata de ficat ramas de la gratarul de ieri si o mana de pastai  ce au avut rol de garnitura. Dar , daca nu le aveti , le puteti prepara. 

Se spala ficatul si se surge bine de apa apoi se pune pe gratarul de la aragaz. La fel de bine insa il puteti baga in tava la cuptor.  Cand e gata il taiem bucatele mici. 

Pastaile au fost calite cateva minute in 2 linguri de ulei. 

Morcovul l-am curatat si l-am dat prin razatoarea mare. 

Rosiile le-am taiat in jumatati, iar mararul l-am tocat marunt.

Am pus toate ingredientele in bol, le-am stropit cu putin ulei de masline, am condimentat dupa gust si le-am amestecat. 

La servire am avut doua variante, ca deh, exista si mofturosi: una cu seminte de susan si una fara. 

Recunosc ca in ultima vreme am inceput sa folosesc fel de fel de seminte in salate si -s tare gustoase. 


S-aveti pofta !

Un comentariu:

Adina spunea...

Faina si satioasa! Buna combinatia :)

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...