Pentru reteta de luna aceasta, de la `a mai de week-end provocare, am pornit de la Salata de cartofi cu usturoi pregatita de Elena, a noastra gazda, si-am ajuns la o versiune adaptata fix pe gusturile mele.
Am folosit cartofi mov si dovleac in loc de masline (asta asa, sa nu recunosc ca am uitat sa le pun, desi le cumparasem special pentru reteta). Cum a iesit?!! Mmmm, delicioasa.
Ingrediente:
4 cartofi mov,
o felie dovleac (cam 200 gr),
1 ceapa,
4 catei de usturoi,
1 salata verde,
sare, piper,
ulei, otet
Preparare:
Am fiert cartofii, i-am curatat de coaja si i-am taiat cubulete.
Dovleacul l-am copt , la cuptor . L-am taiat si pe el.
Pe un "pat" de salata, am asezat cartofii si doveacul.
Am curatat usturoiul, l-am zdrobit.
Am facut un dresing din sare, piper, usturoi , ulei si otet si am stropit salata.
Cam asta a fost. Nimic complicat insa fooooarte gustos. Si unde mai pui, ca o simpla poza a retetei a starnit un intreg val de discutii pe grupul nostru de discutii (daca sunteti curiosi va puteti alatura)..insasi gazda nu si-a recunoscut reteta (acum sper sa nu se supere Elena pe mine dar ...nah....trebuie sa dau din casa).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu