E iuteeee, iuteee, iutee. Ce? Cum ce? Salata de ardei iuți.
Încă mai găsiți în piață ardei iuți și conopidă, așa că puteți pregăti această salată delicios de iute. Nu necesită prea multă pregătire, însă trebuie să aveți grijă ce faceți cu mainile după ce curațați ardeii . Sau, mai bine, să folosiți niște mănuși care să vă apere de chinul iute. Nu de alta, dar eu am avut degete iuți vreo două zile :)
Ingrediente (pentru 2 borcane -800gr):
4 castraveți,
2 cepe roșii,
4 morcovi,
1 conopidă (aprox. 500 gr),
ardei iuți (aprox.500 gr)
1 l oțet,
condimente (frunze dafin, coriandru)
1 lingură zahăr,
1 linguriță sare
Preparare:
Curățăm toate legumele si le tăiem. Ardeii rondele, castraveții și morcovii in patru apoi feliați, conopida ruptă-n buchețele, ceapa inele.
Punem toate legumele intr-un vas incăpător și le amestecăm.
Umplem fiecare borcan cu legume, iar deasupra punem 2 frunze de dafin și câteva boabe de coriandru.
Amestecăm oțetul cu zaharul și sarea și-l turnăm peste legume.
Înfiletăm borcanele și le depozităm în camară.
erg de minune alături de o ciorbă sau lângă o friptură, sau de ce nu, cu o varza călită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu