Nimic complicat sau fancy. Doar doua gutui in prag de pensionare care faceau cu ochiul celor sase oua ce se pregateau de criogenare. Si uite-asa, pe negandite s-a infiripat o idila in urma careia s-a nascut o bunaciune dulce.
Ingrediente:
2 gutui,
6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri ulei,
9 linguri faina,
1/2 plic praf de copt,
optional - vreo 4 smochine
Preparare:
Gutuile le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete carora le-am dat un clocot (vreo 5 minute). Am scurs zeama si am lasat gutuile la racit.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si cu cele 6 linguri de zahar.
Galbenusurile le-am frecat cu cele 6 linguri de ulei, ca pentru maioneza.
Am adaugat galbenusurile peste spuma de albusuri, treptat, lingura dupa lingura.
Am amestecat praful de copt cu faina, dupa care le-am cernut peste spuma de albusuri.
La final am incorporat gutuile si smochinele taiate cuburi.
Am uns tava cu unt si am pudrat o cu faina.
Am adaugat compozitia si am dat tava la cuptorul incins in prealabil cam 45 minute.
S-aveti pofta !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu