Chec cu gutui


Nimic complicat sau fancy. Doar doua gutui in prag de pensionare care faceau cu ochiul celor sase oua ce se pregateau de criogenare. Si uite-asa, pe negandite s-a infiripat o idila in urma careia s-a nascut o bunaciune dulce. 

 Ingrediente:

2 gutui, 
6 oua, 
6 linguri zahar, 
6 linguri ulei, 
9 linguri faina, 
1/2 plic praf de copt,
optional - vreo 4 smochine 


Preparare:

Gutuile le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete carora le-am dat un clocot (vreo 5 minute). Am scurs zeama si am lasat gutuile la racit.

Am separat albusurile de galbenusuri. 

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si cu cele 6 linguri de zahar. 

Galbenusurile le-am frecat cu cele 6 linguri de ulei, ca pentru maioneza. 

Am adaugat galbenusurile peste spuma de albusuri, treptat, lingura dupa lingura. 

Am amestecat praful de copt cu faina, dupa care le-am cernut peste spuma de albusuri. 

La final am incorporat gutuile si smochinele taiate cuburi. 

Am uns tava cu unt si am pudrat o cu faina. 

Am adaugat compozitia si am dat tava la cuptorul incins in prealabil cam 45 minute. 


S-aveti pofta !!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor