Ingrediente:
300 gr năut fiert și scurs,
1 ceapa,
1/2 morcov,
1 linguriță sare,
1 lingură chimen măcinat,
2 căței usturoi,
4 linguri ulei
1 lingurita oregano,
pentru décor folosim seminţe de in, frunze de menta tocate marunt şi boia de ardei dulce.
Mod de preparare:
Punem nautul la înmuiat de seara. A doua zi îl fierbem aproximativ 50 minute împreună cu ceapa si morcovul taiat.
Dacă vă grabiţi şi e musai să aveţi la masa această delicioasă cremă de năut, puteti folosi năut la conservă, scurtând astfel timpul de preparare.
Scurgem apa şi punem boabele de naut cu ceapa si morcovul într-un vas mai înalt şi mixam. Adăugăm usturoiul, chimenul, sarea și mixăm în continuare adăugând puţin ulei.
Reţeta merge la Provocarea secretă de octombrie (la care am întârziat desigur) , însă de la care nu pot lipsi . Gazdă ne-a fost Alina Strumful Bucătar, o persoană extraordinară, cu un suflet minunat şi cu zeci de reţete pe toate gusturile.