De ceva vreme, am devenit fan
naut (recunosc, până acum doar din
conserve, gata fiert). Însă zilele trecute am pregatit o masă pentru familie şi
prieteni (vreo 20 la număr) şi ochisem o
reteta de pulpe la cuptor cu năut şi roşii cherry. Si pentru atâţia oamei îmi trebuia ceva năut
şi la un simplu calcul , doar cutiile de conserve depăşeau oarecum bugetul, aşa
că m-am reorientat spre năutul uscat.
Singura diferenţă e că necesită
un timp mai lung de preparare, în rest, gustul e la fel.
Ingrediente:
500 gr năut uscat,
2 crenguţe rozmarin sau 2 frunze
de dafin,
Preparare:
Scoatem năutul şi-l spălăm în
două – trei ape, apoi il lasam la înmuiat în apă rece cel putin 12 ore. Cand
puneti năutul, folosiţi un vas mai mare şi mai multa apa, pentru-că îşi
dublează volumul.
Scurgem apa, punem apă curate şi
fierbem boabele de năut, cu crenguţele de rozmarin, la foc mic, aproximativ
40-45 minute. După ce a fiert, adăugăm o
linguriţă de sare şi lăsăm să se răcească.
Scurgem apa si folosim boabele de
năut, după bunul plac (în salate, crème, supe si altele) . Dacă vă mai rămâne,
il puneti în pungi şi l păstraţi la congelator.
As fi vrut sa va las cateva retete cu naut incercate de mine, dar am descoperit cu stupoare ca pe blog am o singura reteta , mai exact ce a de salata cu naut porumb si telemea .
Asa ca-i musai sa rezolv problema asta, in cel mai scurt timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu