Cum fierbem nautul


De ceva vreme, am devenit fan naut (recunosc, până  acum doar din conserve, gata fiert). Însă zilele trecute am pregatit o masă pentru familie şi prieteni  (vreo 20 la număr) şi ochisem o reteta de pulpe la cuptor cu năut şi roşii cherry.  Si pentru atâţia oamei îmi trebuia ceva năut şi la un simplu calcul , doar cutiile de conserve depăşeau oarecum bugetul, aşa că m-am reorientat spre năutul uscat.
Singura diferenţă e că necesită un timp mai lung de preparare, în rest, gustul e la fel.

Ingrediente:

500 gr năut uscat,
2 crenguţe rozmarin sau 2 frunze de dafin,




Preparare:

Scoatem năutul şi-l spălăm în două – trei ape, apoi il lasam la înmuiat în apă rece cel putin 12 ore. Cand puneti năutul, folosiţi un vas mai mare şi mai multa apa, pentru-că îşi dublează volumul.

Scurgem apa, punem apă curate şi fierbem boabele de năut, cu crenguţele de rozmarin, la foc mic, aproximativ 40-45 minute.  După ce a fiert, adăugăm o linguriţă de sare şi lăsăm să se răcească.

Scurgem apa si folosim boabele de năut, după bunul plac (în salate, crème, supe si altele) . Dacă vă mai rămâne, il puneti în pungi şi l păstraţi la congelator.

As fi vrut sa va las cateva retete cu naut incercate de mine, dar am descoperit cu stupoare ca pe blog am o singura reteta , mai exact ce a de  salata cu naut porumb si telemea .  

Asa ca-i musai sa rezolv problema asta, in cel mai scurt timp. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor

Salata de chiftelute cu ceapa marinata