marți, 10 octombrie 2017

Salata de cartofi cu sos de mustar


Pentru reţeta aceasta am pornit de la reteta de salata de cartofi a Cristinei, însa nu aveam în dotare castraveţi şi gogoşari a la Panacris, aşa că am adaptat-o după ingredintele a la Monya . E adevarat ca am deraiat destul de mult de la reţeta originală, însă din punctual meu de vedere despre asta e provocarea  ”Week-end cu spor” (pentru care a fost creată această retetă): să alegem o reţetă de pe blogul gazdei şi să o reinterpretăm după gustul şi preferinţele noastre. Şi, de ce nu, cât timp învârtim în oale şi cratiţe, să ne cunoaştem mai bine, să discutăm, să cerem sfaturi etc.,  ş.a.m.d.




Ingrediente:

3 cartofi albi, 
1 morcov, 
1 patlagică (rosie crudă),
4 ridichi, 
roşii cherry, 
sare, piper, 
1 linguriţă dulceaţă de ardei iuţi, 
2 linguri ulei măsline, 
3 linguri muştar, 
zeama de la 1/2 lămâie



Preparare:

Spălăm cartofii şi-i punem la fiert împreună cu morcovul . 
Din când în când îî înţepăm cu furculiţa, iar cand intră uşor în cartof, oprim focul şi I lăsăm la răcit. Îi curaţăm de coajă si-i tăiem cubuleţe. 

La fel procedăm şi cu morcovul. 

Ridichile le tăiem rondele, iar pătlăgica în cubuleţe. 

Facem un dressing (sos) din zeama de lamâie, muştarul, pasta de ardei iute şi uleiul de măsline. 

Amestecăm  toate ingredientele, turnam sosul, mai amestecam putin si servim. 

Am ales sa pun ardei iute, deoarece am luat o portie de salată şi la birou, şi nu puteam sa dau arome de ceapa.


2 comentarii:

PanaCris spunea...

Pfff, o minunat abordare si reinterpretare ;) Multumesc pentru incredere! :-* Minunată salata!

Monya spunea...

Multumesc si eu .

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...