miercuri, 3 ianuarie 2018

Provocarea "week-end cu spor" a lunii Ianuarie

Cam de cand s-a lansat provocarea, mi-am rezervat luna ianuarie pentru a fi gazda si pentru a va propune cateva retete pe care sa le incercati. Si cum luna ianuarie vine mereu (ar fi culmea sa fie altfel) dupa sarbatorile de iarna, dupa mesele copioase de la Craciun si Revelion, am incercat sa va las doar retete mai "light" , mai usoare si cu mai putine calorii . 

Luna aceasta va propun urmatoarele categorii:




Si pentru-ca , provocarea a suferit ceva modificari, de cand Stefania- cea care a intemeiat-o a luat o pauza (din lipsa de timp) , gazda propune si o reteta de suflet. La final va oferi mici cadouri /atentii gospodinelor/gospodinilor care vor prepara si aceasta reteta. 

Reteta mea de suflet este cea de paine de casa . 


Puteti alege orice alta reteta de paine de pe blog, daca va face mai mult cu ochiul decat cea propusa de mine. De ce paine va intrebati? Pentru-ca painea de casa , aluatul, mirosul de copt ma duce cu gandul la mama care are o adevarata pasiune pentru framantat . Pentru ea e o adevarata arta sa impleteasca painici aurii si pufoase. Nu exista sarbatoare /zi de nastere / petrecere fara aceasta paine. Chiar daca este franta de oboseala, nu spune niciodata "nu" cand vine vorba de framantat aluatul. Daca va mai spun ca are masina de paine si nici macar nu a scos o din cutie, cred ca va dati seama cat de mult ii place , nu? Cica nu are acelasi gust. 

Va astept cu drag si curiozitate sa vad ce pregatiti !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...